wing chun
Loading

Wing Chun Gung Fu

Un sistem de lupta la apropiere

Wing Chun Gung Fu este cunoscut in lume ca fiind unul dintre cele mai stiintifice sisteme de arte martiale Chinezesti de lupta. Acest sistem este cunoscut de asemenea pentru viteza si simplitatea pe care le incorporeaza fiind eficient si brutal in lupta de la apropiere.

Sistemul clasic Wing Chun Gung Fu este destul de simplu prin comparatie cu alte stiluri de Gung Fu fiind lipsit de salturi acrobatice sau miscari extreme acompaniate de “floricele” (tehnici care sa para spectaculoase).

Este un sistem construit pe concepte științifice bazate pe mișcarea firească a corpului uman si nu copiaza mișcările animalelor in natura .

Sistemul este gandit ca un puzzle si pastreza un echilibru perfect intre atac si aparare, astfel fiecare tehnica are o contratehnica corespondenta. Un vechi proverb Wing Chun spune " Bock Gai , Bock Jeet , " sau " pentru fiecare atac , există un contraatac ".

Sistemul contine doar trei “forme” de lupta cu adversar imaginar, una cu “omul de lemn ” si doua seturi pentru arme.Acest lucru pare destul de simplu pentru cei care sunt obișnuiți cu stiluri de Gung Fu , care ar putea avea 72 de forme de lupta cu adversar imaginar si 36 de seturi de arme sau mai mult .

Cu toate acestea , chiar dacă formele sunt puține și ușor de invățat , ca sa le stăpâneasti este nevoie de răbdare, perseverență și determinare .Oricum, in Wing Chun maiestriea acestor forme este vitala si reprezinta "cheia acestui sistem ".