Pagina Practicantului
Loading

Pagina Practicantului

Informatii necesare practicantilor bodai shin

Aceasta pagina este destinata exclusiv explicarii si definirii etapelor procesului educational, ce are loc din momentul in care practicantul (copil sau adult) accede la pregatirea din cadrul Centrului Educational  Bodai Shin Ju-Jitsu.

Este bine stiut ca, pe langa nevoile primare, omul se relationeaza la societatea in care traieste si se adapteaza mai mult sau mai putin la aceasta, in functie de minim doua componente, care atrag dupa sine succesul mai mare, sau mai mic, al individului in mediul in care se manifesta. Aceste doua componente sunt: planul fizic pe de o parte  si cel mental, psihologic pe de alta parte, care de cele mai multe ori nu se afla in armonie, atragand  dupa sine dezechilibre de comportament, de caracter.

1. Planul fizic
Dupa cum afirmam mai sus abordarea incepe cu partea de educatie fizica a practicantului, de cunoastere primara a limitelor fizice si cu impunerea unor tinte personale de atins, raportat la indivizii din jurul sau (profesori, colegi) sau din societate (sportivi de performanta, artisti, actori, etc.). Exp. La primul antrenament constata ca nu poate face “sfoara” din cauza lipsei mobilitatii, dar isi propune ca pe viitor sa obtina acest rezultat, raportandu-se la cei care  pot face acest exercitiu.
Astefel, prin complexitatea sa, arta pe care noi o predam favorizeaza crearea de deprinderi si o dezvoltare armonioasa din punct de vedere fizic, stimuland in mod repetat imaginatia practicantului in a se autodepasi pe sine.

2. Planul mental, psihologic
De la punctul anterior se poate observa, cele doua planuri se intrepatrund si se complecteaza reciproc. Vezi exemplul de mai sus in care practicantul are nevoie de o motivatie solida pentru a putea obtine rezultatul dorit. Motivatie care este dezvoltata si sustinuta in plan psihologic. Astfel cele doua elemente merg mana in mana armonizandu-se permanent pana la obtinerea rezultatului final care se numeste autocontrol. Cu siguranta acest autocontrol, nu se obtine usor sau dupa putine ore de munca, dar dorinta idealizata in plan psihologic pentru obtinerea lui favorizeaza dezvoltarea pozitiva a practicantului, pregatindu-l totodata pentru a infrunta obstacolele care ii apar in viata de zi cu zi.
In cadrul Centrului Educational Bodai Shin Ju-Jitsu abordarea celor doua componente se face de la simplu la complex, bazandu-ne pe trei sisteme.
A. antrenor – practicant,
B.  practicant – prcticant, 
C. studiul individual.

A. Sistemul Antrenor – Practicant
Implica o relatie sincera de colaborare si conlucrare intre cei doi, cu feed-back din partea antrenorului ori de cate ori practicantul este pe calea cea buna sau nu. Notarea acestor rezultate se va face pe contul personal din cadrul siteului Bodaishin pentru ca parintii sa poata concluziona si sa conlucreze la motivarea practicantului intr-un intr-un mod cat mai usor. Si astfel sistemul vine ca o punte de legatura intre antrenori si parinti, pentru ca acestia sa cunoasca cat mai bine evolutia practicantului (copilului).

B. Sistemul Practicant – Practicant
Are rolul de a ameliora relatiile interpersonale care se nasc intre persoane cu caractrere diferite. Dupa cum ati citit inca de  la “pagina parintelui”, antrenorul are un rol de fin observator iar la antrenament sunt pusi sa lucreze copii cu firi diametral opuse, astfel incat cel timid va prinde curaj, pentru ca vedea ca poate invata sa se apere, ca poate executa un procedeu, iar cel neascultator isi tempereaza pornirile deoarece observa pe propria piele cat de usor se poate inversa o situatie. Consideram ca acest sistem da rezultate foarte bune intrucat are aplicabilitate directa la viata sociala si invata practicantul sa respecte daca vrea sa fie respectat la randul sau.

C. Studiul individual
Cu totii stim ca evolutia inseamna cunoastere si ca aceasta se obtine pe baza de efort intelectual. Acest efort intelectual vine sa complecteze cunostiintele practicantului, si sa se impleteasca cu orele de practica in sala pentru obtinerea unui rezultat final care se numeste EDUCATIE.
Dezideratul nostru cel mai mare este sa putem oferi practicantilor nostri o solutie alternativa de educatie fizica si intelectuala si sa putem contribui la dezvoltarea acestora intr-un climat sanatos.
Astfel Contul Educational Bodaishin sta la dispozitia practicantilor nostri si poate fi accesat de catre acestia doar pe baza de user si parola. Acesta va cuprinde mai multe librarii dupa cum puteti vedea din fotografiile atasate  mai jos.
1. Fisa personala practicant – documente de inscriere complectate online, vize, grade dobandite, istoric practicant, etc.
2. Documentatie – unde veti gasi o schema logica a tehnicilor care se predau, pentru a putea compara permanent nivelul cunostiintelor dobandite si ce mai ramane de invatat.
3. Dictionar de termeni  - specifici artei si nu numai.
4. Comunitate – aici veti fi informati cu privire la ultimele porturi de forum
5. Prezenta – prezenta la cursuri in procente precum si calendaristic
6. Anunturi –
7. Parerile instructorilor – aici fiecare practicant va primi lunar un feed-back din partea antrenorilor.
8. Cotizatii – stadiul cotizatiilor si calendarul acestora, desfasurator.
9. Bibliografie - obligatorie sau nu

 Acestea fiind spuse, echipa Bodai Shin va ureaza succes !