Bucatarie cruda

Alimentatie corecta + sport = sanatate

Moderatori: immunE, ungureanu marius

 

Patrate dulci de Lime

Mesajde Laura » Sâm Noi 13, 2010 7:44 am

Patrate dulci de Lime

Pline de vitamina C acest desert se poate numi si "pachetele anti imbatranire"

Ingrediente :
- 4 cani caju
- o cana suc de lime
- ½ cana sirop de agave
- ½ cana ulei de cocos ( sau de dovleac – Plafar )
- 1 cana apa plata

caju, sucul de lime, siropul de agave si uleiul de cocos / dovleac se mixeaza la blender pana se obtine o pasta moale, fina . daca este nevoie se adauga apa, dar nu toata de la inceput, cat sa obtineti pasta cremoasa . se toarna intr-o tava si se baga in congelator . dupa 2/3 ore ( sau cand este foarte inghetzata ) se taie in patrate si se serveste cu cate o felie de lima deasupra, pentru décor .

Mmmmmm !
Avatar utilizator
Laura
 
Mesaje: 21
Membru din: Mie Oct 13, 2010 11:47 am
 

 

Sosuri si maioneze

Mesajde Laura » Mar Noi 16, 2010 10:13 am

pentru ca salatele de cruditati sunt cel mai usor de preparat, iata cateva retete de sosuri si maioneze

Maioneza de nuci ( se prepara inainte de a fi servita ) :

Ingrediente :
2 linguri nuci macinate
o lingurita ulei masline ( sau vegetal )
3-4 linguri ulei
o lamaie mare coapta si zemoasa

se amesteca 2 linguri nuci macinate cu o lingurita de ulei masline pana se face o pasta groasa . mai adaugati apoi inca 3-4 linguri ulei vegetal si treptat zeama de la o lamaie mare .

Ulei de lamaie :
Ingrediente : 2 lamai + 25 grame ulei vegetal
se adauga treptat sucul de lamaie in timp se se amesteca in ulei .
este foarte bun dressing pentru salate cu frunze verzi .

Sos de rosii
2 rosii
zeama de la 1 lamaie = 1 parte suc lamaie
3 parti ulei vegetal

uleiul si lamaia se amesteca , adaugand lamaia treptat in ulei, apoi amestecati cu sucul de rosii .

Maioneza colorata
2 galbenusuri
3 linguri ulei
1 lingura telina rasa
1 lingurita ceapa rasa
1 lamaie

cele 2 galbenusuri de ou se bat adaugand incet 3 linguri ulei vegetal . se amesteca cu o lingura de telina rasa si o lingurita de ceapa razuita si se adauga suc de lamaie . bateti bine ( mixati la viteza mare ) pana cand amestecul ajunge la grosimea unei maioneze . pentru culoare puteti adauga suc de spanac, de morcov sau rosii ... dar nu le amestecati niciodata daca vreti sa obtineti un aspect decent .
Avatar utilizator
Laura
 
Mesaje: 21
Membru din: Mie Oct 13, 2010 11:47 am
 

 

Salata conopida

Mesajde Laura » Lun Dec 20, 2010 9:46 am

1.Cruda :
partea alba si spumoasa a conopidei se taie in bucati mici, se spala si se amesteca cu marar verde tocat, zeama de lamaie, ulei si sare intr-un castron . apoi se adauga felii subtiri de gogosari sau se indeasa compozitia in gogosari spalati si curatati de capac cu tot cu seminte .

2.Fiarta:
bucatile se fierb in apa cu sare, se strecoara cu grija sa nu se rupa si se aseaza pe un platou . se stropesc cu ulei si sare si se adauga verdeata, felii de masline si cubulete de rosii .
Avatar utilizator
Laura
 
Mesaje: 21
Membru din: Mie Oct 13, 2010 11:47 am
 

 

Prajitura in straturi

Mesajde Laura » Lun Dec 20, 2010 10:13 am

1. Blat

- 2 cani nuca

- 1 banana bine coapta

- 1 cana stafide

Punem toate ingredientele in robot si mixam pana rezulta o compozitie lipicioasa pe care o turnam in tava ( patrata=prajitura / rotunda=tort), o nivelam si o bagam in frigider pana sunt gata si celelalte straturi .

2.Ciocolata

- 2 lg cacao

- 2 fructe avocado f bine coapte

- 1 lg ulei de in

- 1/2 l-ta sirop de agave sau miere

- 1/2 l-ta extract de vanilie

avocadoul se paseaza si apoi se amesteca intr-un vas cu restul ingredientelor.

Ciocolata obtinuta se toarna peste blat si se niveleaza cu o spatula si lasa in continuare la rece.

3.Crema de caju

- 2 cani caju inmuiat 1 ora si scurs

- 1 l-ta extract de vanilie

- 1 avocado bine copt

- 1 lg sirop de agave / miere

- 1/2 l-ta sare

avocadoul se paseaza si se mixeaza la robot cu restul ingredientelor pana se obtine o crema omogena.

Crema se toarna peste ciocolata si se baga iar la frigider

4.Crema de fructe

- capsuni / afine / zmeura / cirese / visine / mure ? inghetate

Fructele se lasa la dezghetat si apoi se mixeaza bine. Se toarna crema obtinuta peste crema de caju si se da la congelator pt 15 minute.

5.Crema de ciocolata

- 2 avocado bine coapte sau 2 banane bine coapte

- 1 l-ta extract de vanilie

- 3 lg cacao pudra

- 2-3 lg sirop de agave / miere


Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza bine. Daca compozitia este prea groasa se adauga un pic de apa sau lapte de cocos doar cat sa o faca semi-fluida. Aveti grija sa nu o subtiati prea tare.

Se toarna crema peste prajitura si se niveleaza cu o spatula.

Se pune tava la congelator pana cand ingheata, apoi se scoate si se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
se poate pastra 3 zile in frigider si 2 saptamani in congelator .
Avatar utilizator
Laura
 
Mesaje: 21
Membru din: Mie Oct 13, 2010 11:47 am
 

 

Bucatarie cruda

Mesajde Laura » Mie Dec 29, 2010 8:05 am

SpanaCaju

Are 2 parti : 1.o compozitie si 2. un blat

1.compozitia :

1 cana caju inmuiat 6 h
sucul de la 2 lamai
¼ cana ulei masline
1 ceapa roshie tocata
1 catel usturoi
2 rosii medii tocate
1 praf de sare
2 maini spanac baby ( 2 cani)

scurge si pune caju intr-un blender
adauga sucul de lamaie si uleiul de masline
adauga ceapa tocata si catelul de usturoi
mixeaza pana sunt bine amestecate si apoi adauga spanacul,mixeaza pana este bine incorporat .

2 : blatul

1 morcov tocat fin
o ceapa mica
o cana de seminte de pin
o cana seminte de dovleac

mixati in blender morcovul marunt taiat cu ceapa si semintele de pin
apoi adaugati cana de seminte de dovleac si amestecati pana se formeaza o masa compacta .

presati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda si ridicati si pe margini apoi turnati compozitia 1 .
se decoreaza cu verdeata si felii de rosii .
Avatar utilizator
Laura
 
Mesaje: 21
Membru din: Mie Oct 13, 2010 11:47 am
 

 

Re: Bucatarie cruda

Mesajde XAndreyutzaX » Dum Feb 06, 2011 11:56 am

Yummy ce buun...vreau si eu :lol:
XAndreyutzaX
 
Mesaje: 4
Membru din: Dum Feb 06, 2011 10:36 am
Localitate: Constanta
 

Anterior

Înapoi la Bucatarie si diete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron