Despre sigla bodai shin
Loading

Despre Sigla

Simbolurile care ne reprezinta

Aceasta sectiune are rolul de a descrie intelesul si simbolistica din spatele siglei care ne reprezinta. Am ales cercul Zen din imaginea alaturata intrucat acesta exprima simplitatea, principiu care se regasete in natura inconjuratoare si imbratisat de toate artele martiale. Din pacate acest principiu nu este tocmai usor de pus in practica, intrucat societatea in care traim este una care complica mult lucrurile, ne departeaza de natura si de acest principiu primordial care odata inteles te ajuta sa vezi viata diferit. Definitia aproximativa data de religia budista ar fi urmatoarea : "cercul infinitului, cercul simplitatii, cercul inceputurilor, cercul sfarsiturilor. Vid si continut. Toate lucrurile care se vad sau nu se vad -- cercul vietii".

Japonezii au facut o arta din simplitate si se pare ca "Simplu" e un răspuns corect la multe întrebări. Nu degeaba se spune ca atunci când începi sa trăieşti mai simplu la exterior, ca începi sa trăieşti mai serios in interior. Din păcate suntem destul de departe de această înţelegere si in nebunia noastră refuzăm această simplitate, ne apucam de adăugat, de "înfrumuseţat", pană când "simplu" ajunge sa nu mai poată fi recunoscut. Iar refuzul acesta de a accepta simplitatea creează monştrii.

Practic scopul nostru declarat este de a ridica conceptul de "simplitate" la rang de valoare si de a ne educa elevii in acest spirit. EXEMPLU: Frumuseţea unei grădini japoneze derivă tocmai din simplitatea ei.

DENUMIRE

Numele clubului nostru este: "Bodai shin Ju-Jitsu Dojo" si de poate traduce astfel:

Bodai shin = a aspira la calea catre iluminare, in japoneza "satori".

Ju-Jitsu = arta supletei.

Dojo = sala de antrenament in care se practica calea.

Dupa cum se vede denumirea clubului inconjoara fidel cercul zen pentru a imbratisa mai indeaproape ideea de "simplitate" descrisa mai sus. Traducerea intregului concept fiind urmatoarea: "Practicand ju-jitsu aspir la calea catre iluminare".