Despre Bodai Shin
Loading

Despre Bodai Shin

Informatii necesare despre bodai shin

C.S. Bodai Shin se naste in 2010 avand ca scop principal educarea trupului si a mintii prin perpetuarea valorilor artelor martiale, a respectului, disciplinei, onoarei si loialitatii. Arta pe care noi o practicam este de origine japoneza si se numeste generic Ju-jitsu sau Ju-jutsu din japonezul: 柔術 tradus ca "arta supleţei".

Tehnicile utilizate in Ju-jitsu conţin în principal proiectări ale adversarului la podea, imobilizări, strangulări, şi un mare număr de tehnici articulare. In egala masura trebuie amintit ca ju-jitsu are ca obiect de studiu armele traditionale cum ar fi: katana, bokuto, jo, bo, nunchaku, etc.

Varietatea mare de tehnici şi folosirea eficientă a biomecanicii corpului în acestea, fac din Ju-jitsu o metodă de autoapărare foarte eficientă si nu in ultimul rand o metoda excelenta de autocunoastere a propriilor limite date de calitatile fizice sau cele mentale.

Desi la origini Ju-jitsu a fost arta vechilor samurai, practicata doar de initiati, in cercuri restranse si cu secrete bine pastrate, astazi poate fi un mod de viata, o forma de cunoastere si un mod armonios de dezvoltare a unor caractere puternice.