chum kiu
Loading

Chum Kiu

Cauta contactul si treci puntea

Odata ce practicantul a obtinut nivelul de competenta cerut in Siu Lim Tao, acesta poate trece la a doua forma care se numeste Chum Kiu. A doua forma inseamna “cauta o punte de legatura” sau “scufundarea podului” denumiri ce se refera la mainile adversarului care formeaza in pozitia de garda niste bariere in calea loviturilor si pe care trebuie sa le depasesti ca sa-ti atingi tinta.

In Chum Kiu practicatului ii este introdus in mod oficial conceptul de pivotare a pozitiei de lupta precum si o varietate de tehnici combinate cu pozitii de lupta bazate pe Ma Bu si prezentate in nivelul anterior. Se continua cu aprofundarea teoriei “liniei centrale” explicand si faptul ca aceasta apartine linei orizontale, precum si cu prezentarea altor linii de atac sau aparare.

In Chum Kiu privirea este antrenata sa se concentreze rapid si se pune accent pe dezvoltarea puterii atat pe plan extern cat si pe plan intern.

La acest nivel, incep si antrenamentele in driluri importante precum Lap Sau, Mun Sau, Che Sau iar conceptul de timing in relatie cu adversarul este studiat in detaliu.

Conceptul de blocaj al mainilor adversarului de asemenea este studiat in multe variante si slefuit de catre practicantul ajuns la acest nivel exersand “atacuri lente” si discutand cu instructorul in clasa aspecte legate de acestea, urmarind o intelegere logica a principiilor expuse.

Nu in ultimul rand practicantul ajuns la acest nivel exerseaza tehnici de lovire cu piciorul, dar si in combinatie cu tehnici de brate.