De ce artele martiale ?
Loading

De ce?

Motivele pentru care as alege artele martiale

Toate acestea ne duc la o întrebare perfect rezonabila. De ce sa studiem arte martiale si nu altceva cu o aplicabilitate mai imediata la incidentele urbane ca folosirea armelor de foc sau luptele de strada? Depinzând de propriile circumstante, poate fi într-adevar o idee buna practicarea altor discipline. Exista cu siguranta argumente puternice în favoarea antrenamentului paralel.

Acestea fiind spuse, alt motiv convingator pentru pregatirea în artele martiale are de-a face cu a doua componenta a "bu" mentionata mai sus. Adica, arta martiala este si o cale de dezvoltare spirituala. El contine imperativul moral de a respecta si a proteja toate fiintele vii. Artele martiale proiecteaza o vedere idealizata a unei lumi în armonie si tehnicile artei exemplifica aceasta viziune abstracta într-un context tangibil, fizic. Mai mult, tehnicile întruchipeaza principiul non-rezistentei. Se întâmpla sa fie si o formula excelenta de a ne trai viata într-o lume încarcata cu pericole si neîntelegeri.

De cele mai multe ori provocarile de care ne lovim în viata de zi cu zi nu implica confruntari fizice directe. De cele mai multe ori bataliile noastre au loc pe un plan interior, psihologic, în lupta noastra cu problemele si incertitudinile fara sfârsit ale vietii. Spiritul martial cultivat prin anii de antrenament poate fi în aceste vremuri un bun de o valoare nepretuita.