Antrenamente
Loading

Antrenamente

Initiere primara

Faptul ca va aflati pe aceasta pagina deja reprezinta primul pas catre o experienta unica, un fenomen, care se numeste simplu "Ju-Jitsu". O arta milenara care reuseste sa captiveze si sa atraga definitiv, inimile celor care au curajul sa isi doreasca un mod de viata si nu doar un sport, urmatoarele randuri venind in sprijinul a ceea ce am afirmat aici.

Oricine începe practica artelor martiale e motivat de un scop anume sau de un set de obiective. Printre cele mai frecvente se numara dorinta de a învata autoapararea, de a-si dezvolta conditia fizica sau de a cauta companie. În timp, aceste scopuri initiale capata un alt înteles pe masura ce începem sa simtim efectul transformator pe care arta martiala il are asupra vietii noastre.

Pentru ca artele martiale în general sunt discipline care predau tehnici capabile sa raneasca si sa ucida un adversar, ele trebuie practicate cu un simt al seriozitatii si o atentie la cel mai mic detaliu datorita riscurilor inerente existente. Antrenamentul într-o stare mentala astfel orientata duce progresiv la cultivarea a ceea ce poate fi descris ca "spirit martial".

Folosim aici termenul "martial" cu acelasi sens ca în cuvântul "bu" din japoneza, din "budo", de obicei tradus ca "arta martiala". "Bu" cuprinde doua concepte cheie. În primul rând, implica ideea unui sistem oriental de deprinderi de lupta cu origini clasice orientate în special spre învatarea autoapararii. Iar in al doilea rand cuprinde notiunea unei activitati sau cautari menite sa conduca practicantul de-a lungul unei cai de perfectionare spirituala.